Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky pro začátečnice (švestkové, meruňkové, třešňové, jahodové)

Potřebné ingredience
na 2 porce: 1 žloutek, tučný tvaroh (ne ve vaničce, ale v alobalu), kousek másla, trochu soli a 3-4 lžíce polohrubé mouky, ovoce mražené nebo čerstvé. Švestky, meruňky na půlky, jahody celé nebo na půlky, třešně dávám po 2 nebo po třech, na ozdobení například tvrdý tvaroh, máslo a moučkový cukr.
Postup přípravy
Recept je vhodný pro úplné začátečnice.

Můžeme dát i modrý (polotučný) tvaroh, ale ten tučný je lepší.

Máslo necháme povolit a pak všechno smícháme (ručně). Nemusíme se bát, že bysme dali mouky málo nebo moc, prostě spíš míň a ať to jde zabalit. Když se to moc lepí, přidáme mouku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé